Functionaliteiten

Wijzer ondersteunt opleidingscoördinatoren, managers en leidinggevenden bij het eenvoudig organiseren, structureren, beheersen en bewaken van de opleidingsbehoefte. Met Wijzer kunt u uw opleidingsmanagement eenvoudig, efficiënt en overzichtelijk regelen.


De functionaliteiten van Wijzer zullen uw werk vereenvoudigen. Hieronder lichten we er enkele uit:

Overzichten opvragen en opleidingsplan uitdraaien

Met Wijzer kunt u duidelijke overzichten van gewenste opleidingen en verplicht te volgen herhalingsopleidingen opvragen. U kunt hiermee eenvoudig een opleidingsplan uitdraaien voor bijvoorbeeld het aanvragen van budget. Met Wijzer houdt u grip op uw opleidingsplanning.

Goedkeuren ingediende aanvragen

Managers, leidinggevenden en opleidingscoördinatoren krijgen automatisch een melding van ingediende aanvragen voor het volgen van een opleiding. Na beoordeling kunnen zij de opleiding direct goedkeuren en kan de opleiding via het opleidingsmanagementsysteem worden gepland en geboekt. Met Wijzer heeft u een duidelijk inzicht in de opleidingsbehoefte per periode, verplichte herhalingsopleidingen, te behalen opleidingspunten en benodigd budget.

Opleidingskosten duidelijk in beeld brengen

Met Wijzer kunt u eenvoudig een opleidingsplan samenstellen. Hierin is direct inzichtelijk welke opleidingen wanneer gevolgd zouden moeten worden, rekening houdende met het verloop van certificaten, het verplicht aantal opleidingspunten en bijbehorende kosten. Met het automatisch genereren van het opleidingsplan wordt het aanvragen van budget een stuk eenvoudiger en minder tijdrovend.

Signaleren verloop verplichte opleidingscertificaten

Voor het uitoefenen van bepaalde functies kan het behalen van een opleidingscertificaat en/of opleidingspunten noodzakelijk zijn. Bijvoorbeeld voor het mogen uitvoeren van risicovolle taken, het behoud van bedrijfscertificering of het mogen verlengen van een rijbewijs C of D (code 95). Het opleidingsmanagementsysteem signaleert het verloop van de termijn en bewaakt daarmee het tijdig herhalen van verplichte opleidingen. Hiermee wordt voorkomen dat functies worden uitgeoefend zonder benodigde opleiding.

Uniek: het aanbod van opleidingen bepalen

Het opleidingsmanagementsysteem bevat alleen de door u gewenste opleidingen. Dit betekent dat u zélf het aanbod van opleidingen in uw systeem bepaalt. Dat kunnen naast professionele opleidingen dus ook interne cursussen of trainingen zijn. U bepaalt het opleidingsaanbod binnen het systeem en Wijzer zorgt voor de ontsluiting van de gewenste gegevens. Hiermee is het opleidingsmanagementsysteem Wijzer uniek in zijn soort!

Persoonlijke overzichten medewerkers maken

U kunt u uw medewerkers via een eigen login toegang geven tot een eigen overzicht van afgeronde, lopende en in de toekomst geplande opleidingen. Ook kunnen medewerkers een totaaloverzicht opvragen van alle mogelijke opleidingen die relevant zijn voor hun huidige rol en functie. Vervolgens kunnen zij direct een aanvraag indienen.

Boeken van een opleiding

Bij het boeken van een opleiding kan gekozen worden voor een open inschrijving of een incompany training. In verband met budgetbewaking worden altijd direct de indicatieve opleidingskosten weergegeven. U kunt zelf bepalen in welke periode medewerkers een opleiding moeten volgen, zodat er geen problemen ontstaan rondom arbeidscapaciteit.  Ter voorkoming van het verlopen van de geldigheid van opleidingscertificaten geeft Wijzer ruim op tijd automatisch een melding. Tegelijkertijd komt het opleidingsmanagementsysteem met een voorstel voor de periode waarin een verplichte herhalingsopleiding gevolgd zou moeten worden. Uiteraard is de periode naar eigen wens aan te passen.

Resultaten in beeld brengen

Na het afronden van de opleiding kan het resultaat, zowel positief als negatief, geregistreerd worden in het opleidingsmanagementsysteem. Het certificaat kan als pdf gekoppeld worden aan de gevolgde opleiding. Door de koppeling van resultaat aan de gevolgde opleiding blijven persoonlijke opleidingsdossiers actueel en kunnen verplichte herhalingsopleidingen tijdig worden gepland.

 

Geïnteresseerd? Vraag dan een vrijblijvende demo aan.